In de Bommelerwaard ligt Ammerzoden. Ammerzoden dankt haar bekendheid aan Kasteel 'Ammersoyen'.
Wandelen en fietsen door de uiterwaarden en langs de oevers van de Maas is een prachtige ervaring. U zult verrast zijn door het prachtige rivierenlandschap.
 Hedel, bekend van de beroemde paardenmarkt op de eerste maandag van november, biedt ook een historisch museum.  


Een uniek stukje Nederland is de Bommelerwaard, gelegen in het Rivierenland, tussen de Maas en de Waal.
Pittoreske landschappen, mooie dorpjes en natuurlijk nabij de prachtige vestingsteden Heusden en Zaltbommel. Smalle straatjes, antiekwinkels en natuurlijk genieten van een drankje op een van de vele terrassen. Als u de Bommelerwaard in het voorjaar bezoekt kunt u genieten van fruitbomen die in volle bloesem staan. Ook in de zomer en winter zijn er volop mogelijkheden en biedt de nabijgelegen historische stad Den Bosch volop mogelijkheden. Vanuit Hedelbed vertrekt er elk uur een lijnbus direct naar het centrum van Den Bosch.

De rivier de Maas is de natuurlijke grens tussen de provincies Gelderland en Noord-Brabant. Vanuit Ammerzoden is het gezellige 's-Hertogenbosch gemakkelijk te bereiken. Deze sfeervolle culinaire stad is zeker een bezoek waard.  Ziet u liever nog een mooi vestingstadje, doet u dan Heusden aan. Met de molens, ophaalbruggetjes en schitterende panden die u eigenlijk niet mag missen.

 

  • Centrum Ammerzoden (500 m) haventje, winkels, restaurants, cafe’s, postkantoor en bank met pinmogelijkheden. Kasteel Ammersoyen op loopafstand, www.glk.nl/ammersoyen
  • Fiets- en wandelroutes starten direct vanaf de vakantiewoning Hedelbed
  • Vestingstadje Heusden (7 km) met een levendig haventje, terrassen, restaurants en kunstgaleries
  • ’s-Hertogenbosch ligt op ca. 10 km van Ammerzoden. De prachtige Sint-Janskathedraal, een rondvaart over de Dieze, de gezellige binnenstad met restaurants, café's, bioscopen, theaters, markt en musea, zijn zeker de moeite waard. En vergeet niet de overheerlijke, echte en beroemde Bosschebollen bij Bakkerij Jan De Groot.
  • Bushalte naar Den Bosch en Zaltbommel voor de deur van Hedelbed.

 

  • Zaltbommel (7 km) haven, restaurants, markt, monumenten, Maarten van Rossum Museum, antiekwinkels, theater.
  • Landgoed Marienwaerdt te Beesd (25 km), Rivier de Linge (25 km), Loonse en Drunense Duinen (20 km), Kasteel Loevesteijn (16 km)  https://www.slotloevestein.nl
  • In Hedel wordt iedere eerste maandag van november na Allerheiligen de Paardenmarkt gehouden, één van de grootste in Europa.
  • Sfeervolle dorpen en terrasjes langs de (Afgedamde) Maas.
  • Het Land van Maas en Waal is eveneens een prachtig gebied en zeker de moeite waard waar u kunt genieten van de uitzichten over het water en weilanden. 

 

   
Wij geven een indruk van de omgeving, in Hedelbed ligt een uitgebreide map voor u klaar met nog meer tips!

Maas (5 minuten lopen vanaf Hedelbed)