Een verblijf in Hedelbed past binnen de richtlijnen van de anderhalve-meter-maatschappij. Zo kun je met een gerust hart hier verblijven. Bij contactvrije B&B’s wordt er alles aan gedaan om je verblijf zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen. De betreffende B&B-eigenaren hebben daarbij aangegeven aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  1. De B&B mag open zijn volgens regels van de overheid/Veiligheidsregio.
  2. De B&B wordt gerund, schoongemaakt en ontsmet volgens de richtlijnen van het RIVM.
  3. Tijdens het verblijf wordt het contact tussen de (andere) gasten en B&B-eigenaar tot een minimum beperkt. Op contactmomenten wordt 1,5 meter in acht genomen.
  4. In- en uitchecken vindt plaats op gepaste afstand: bijvoorbeeld door de sleutel klaar te leggen of er wordt gebruikgemaakt van een sleutelkastje of code. Daarnaast is er voor ieder gastenverblijf een uitgebreide informatievoorziening aanwezig met uitleg over de accommodatie, omgeving, afhaal/bestelmogelijkheden diner, etc.
  5. Gasten mogen geen gebruikmaken van gemeenschappelijke ruimtes, faciliteiten en sanitair, tenzij alle gasten tot één huishouden behoren. Deze maatregel geldt vooralsnog tot 1 juli 2020.
  6. Het ontbijt (indien van toepassing) wordt bij voorkeur op afstand klaargezet en in de gastenkamer of op een privé terras genuttigd.
  7. Indien het ontbijt in een gemeenschappelijke ontbijtruimte wordt geserveerd, vanwege beperkte ruimte in de gastenkamer, dan is de afstand tussen gasten/B&B-eigenaar minimaal 1,5 meter. Het ontbijt wordt aan tafel geserveerd (geen buffetvorm), waarbij de B&B-eigenaar wegwerphandschoenen draagt.
  8. De gastenkamer is voorzien van voldoende ‘basisbenodigdheden’, zoals handdoeken, zeep, desinfectiemiddelen, tissues, etc.
  9. Contactloos betalen via pin/bankoverschrijving/betaalverzoek is mogelijk.

 

In Hedelbed vindt u handzeep, handgel, keukenrol, tissues, wegwerphandschoenen en reinigingsdoekjes. Alles wordt goed schoongemaakt en ontsmet. Handdoeken en bed-keukenlinnen zijn op 60-90 gr C gewassen.

 

 

Het ontbijt ( op maat) wordt op het door u aangegeven tijdstip in het halletje klaargezet.